Norske kungens vaktmästare sjuk av mobilstrålning. Får hjälp av LO att driva ärendet i domstol.

Norske kungens vaktmästare sjuk av mobilstrålning. Får hjälp av LO att driva ärendet till domstol.

Norsk TV rapporterade i går om att kungens vaktmästare, som blev sjuk av den höga strålningen på arbetsplatsen, nu tar ärendet till domstol. Han får stöd och hjälp av norska LO.

Mannen fick svåra symtom efter att ha arbetat nära en kraftigt bestyckad mobilmast. Dråpslaget var när en testsändare installerades inomhus för det nya tetra-systemet. (Samma system som den svenska staten nu tvingar kommunerna att använda). Införandet av tetra har liksom WiFi, 3G, 4G och GSM aldrig föregåtts av undersökningar som säkerställt att systemen inte skadar människor och miljön.

Det blir de skadade som får visa hur skadlig strålningen verkligen är alltmedan experterna utan hjärta och empati låtsas som om alla vittnesmålen om skador inte finns eller avfärdar dem som inbillning.

De mest tappra och modiga driver sina ärenden till domstol, liksom kungens vaktmästare och den italienske mannen som fick sin ansiktstumör erkänd som en skada av mobilen i december förra året. När de gör det hjälper de miljoner andra.