Ny mobilstrålningsrapport från en jävig expertgrupp

Ny mobilstrålningsrapport från en jävig expertgrupp

Ännu en gång har Strålsäkerhetsmyndighetens experter lämnat en rapport som är lika förutsägbar som alla tidigare år, som bland annat Aftonbladet skriver om. Experternas uppfattning är garanterad på förhand. De är varje år till en majoritet medlemmar i ICNIRP, som agerar i symbios med mobilindustrin och som fastställt dagens skyhöga gränsvärden av stor strategisk betydelse för mobilindustrin. Skulle en risk medges skulle experterna medge att det egna gränsvärdet varit otillräckligt med oerhört svåra ekonomiska konsekvenser för den berörda industrin. I boken Mobiltelefonins hälsorisker beskriver jag den åsiktskartell, ICNIRP-kartellen, som bildats som försvarar det föråldrade men strategiskt och ekonomiskt viktiga gränsvärdet.

Inga oberoende och kritiska experter har någonsin fått delta i expertgruppen. Ordförande Anders Ahlbom och sekreterare Maria Feychting har dessutom monopol på att vara experter: förutom till SSM är de experter åt regeringen (FAS) och Socialstyrelsen. Här är en del av all den forskning som gruppen avfärdar.

”Inget tyder på att strålning från mobiltelefoner, trådlösa nätverk och mobilmaster är skadligt för hälsan, enligt Strålsäkerhetsmyndighetens vetenskapliga råd som har granskat närmare 200 av de senaste studierna i ämnet”, skriver Expressen och TT

Det är helt enkelt, rakt upp och ner, en hårresande lögn. Jämför med denna lista, som utgör en del av all den forskning som avfärdas av SSM och deras experter.

Samma dag, den 19 januari 2011, skriver Science Daily om en indisk utredning som kommit fram till motsatt slutsats: mobilen fördubblar risken för hjärntumör vid den sida som mobilen använts och regeringar måste gå ut och varna allmänhetenn för riskerna. De indiska utredarna är oberoende från ICNIRP och mobilindustrin.

Läs mer:

Svenska Myndigheter ljuger om risker med mobiltelefoni

Så får mobilbranschen forskare och journalister att tiga om riskerna

Bedrägeri under vetenskaplig täckmantel