Erbjudande från 3: sänk kostnaderna – öka risken för dödlig sjukdom

Mobiloperatören 3 sände i förra veckan ut en påkostad reklambroschyr till alla landets småbarnsföräldrar. 3 erbjuder nya mobiler till barnen, en sony Ericsson X8 och ”tusentals spel” och program, till ett värde av 1295 kronor. Familjerna får också färgglada klisteretiketter med söta papegojor och 3:s logga att sätta på småbarnens mobiler. Familjen kan sänka kostnaderna hävdar 3.

Det 3 inte berättar i samband med det påkostade erbjudandet är att mobilen ökar risken för dödliga hjärntumörer och andra allvarliga skador för de små, samt att små barn är betydligt känsligare för strålningen än vuxna. Därför är den här typen av reklam förbjuden i Frankrike sedan juli 2010 (reklam riktad till barn 6 år och yngre). I Frankrike och flera andra länder avråds dessutom barn under 12 från att använda mobilen och i den franska grundskolan är mobilen förbjuden.

3 och de andra mobiloperatörerna och mobiltillverkarna är väl medvetna om att forskningen visar ökade risker för dödliga hjärntumörer och andra allvarliga skador av mobilen, kunskap som de gör allt för att tysta ner.  Ryska experter har återigen nyligen upprepat sina farhågor om allvarliga risker för i synnnerhet barnen. De skriver följande:

1. For the first time in human evolution, the brain is daily exposed to modulated EMF at all developmental stages.

2. Absorption of EMF in a child’s brain is greater than in adult phone users; larger brain areas including those responsible for intellectual development are exposed in a child’s brain.

3. A child’s brain is undergoing development and its intellectual functions are maturing thus it is more susceptible to environmental hazards than adult’s brain.

Men enligt Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM,  är barnen ”inte känsligare på något sätt” för mobilstrålning. Skäms på er, 3 och SSM!