Trådlöst i skolorna – trots hälsorisker. Vem tjänar på det?

Aftonbladet publicerade i går en debattartikel om riskerna med det massiva införandet av läsplattor och trådlöst i skolorna.

Det verkar gå en okritisk våg av mass-IT-hysteri i den svenska skolvärlden. Ett exempel är den gymnastiklärare som fick ”pris” som en av Sveriges tre mest innovativa lärare. Vad hade han gjort? Infört TV-spel på gymnastiklektionen. Priset: en resa till Portugal betald av Microsoft som säljer World of Warcraft som gymnastikläraren lyckades innovativt promota på gymnastiken. Ingen verkar bry sig om att TV- och dataspel motverkar fysisk rörelse och träning.

Trots att upprepade undersökningar visar att strålning från trådlös teknik skadar det centrala nervsystemets funktion (minne, inlärningsförmåga, koncentrationsförmåga, förmåga att tänka klart mm) och har andra långsiktiga dokumenterade hälsorisker, bland annat ökad cancerrisk, prånglas trådlösa produkter ut i skolvärlden på ett sätt som nästan kan verka desperat. En växande mängd lärare och elever kan inte vistas i trådlösa skolmiljöer längre. Men det struntar myndigheterna i. För något annat är mycket viktigare:

Vem tjänar på massinvationen av data/TV-spel, läsplattor, trådlös uppkoppling, laptops till varje elev i Sverige?  Om du följer pengarna är svaret:

Ericsson

Apple

Microsoft mfl mfl

Dessa jättekoncerner är beroende av att samhället ständigt ökar sin konsumtion av deras produkter baserad på den skadliga trådlösa tekniken, annars går den redovisade vinsten ner i nästa kvartalsrapport! Det leder till svarta domedagsrubriker och sänkta aktiekurser.

En icke till fullo exploaterad marknad med potential för ökad försäljning är skolmarknaden.

Men barnen då?

Just det.