Bok: Spelet om 3G – Fakta och desinformation i det trådlösa

Spelet om 3G

Spelet om 3G

Spelet om 3G

Om boken: 224 sidor. Pocket. 2005 Av Mona Nilsson och Marica Lindblad.

Pris: 150 kr plus frakt.

För beställning sänd ett mail till mona@monanilsson.se

I Spelet om 3G presenterar Mona Nilsson och Marica Lindblad delar av den forskning som visar att strålning från mobiltelefoni kan leda till allvarliga konsekvenser för människors hälsa.

De granskar även myndigheternas agerande och finner dolda bindningar och en upprörande flathet mot en mäktig industri. En bild av maktfullkomlighet framträder som yttrar sig i ett ointresse för de drabbade och ett pokerspel med vår hälsa.

I media

Kulturnytt, Sveriges Radio: ”Boken ger en lång rad både skrämmande och komiska exempel på hur effektiv desinformationsbranschen blivit, ja frågan är om den inte gått om våra vanliga mediers journalistiska kapacitet.”

Dr Gormander, Aftonbladet: ”Lyckligtvis har boken hittills tystats ned av ansvarsfulla medier för om författarnas plädering skulle nå ut till folket skulle det bli uppror”.

Anna Sara Hammar, Labyrint: ”Boken är en i alla avseenden välbehövlig väckarklocka”. Betyg: 10/10.

Franz Baumann, Gotlands Tidningar: ”Boken presenterar all den tunga forskning som man försöker trolla bort framför ögonen på oss.”

Peter Wahlbeck, Aftonbladet: ”Efter min show på Mosebacke i november kom en man fram och gav mig en bok som han sa skulle förändra min syn på Sverige. Han fick rätt. Boken heter Spelet om 3G.”