Mobilstrålning stör sömnen

Aftonbladet skriver i dag om en ny amerikansk undersökning som visar samband mellan användning av datorer och mobiler före sänggående och sömnproblem. Boston Globe skriver mer ingående om studien.

I Aftonbladet uttalar sig återigen sömnexperten Torbjörn Åkerstedt. TV störde inte sömnen lika mycket som dataspel och Facebook. Ljuset kan störa sömnen liksom om det piper till i mobilen under natten när det kommer ett SMS. Därför bör mobilen stängas av under natten.

Trots att Torbjörn Åkerstedt själv konstaterat att strålningen, dvs de pulsade mikrovågorna  från en mobil  liksom lågfrekventa elektromagnetiska fält stör sönnen nämner han aldrig strålingen som en orsak när han uttalar sig i medierna om de ökande sömnproblemen i samhället i synnerhet bland de yngre.

När experterna tiger om den sannolikt viktigaste orsaken bakom de ökande sömnproblemen, så kan sömnproblemen bara fortsätta att öka.