Elöverkänslig ung forskare vid Teknisk Högskola berättar

Efter att tongivande  medier, inklusive DN,  Sveriges Television, Expressen, Dagens Medicin mfl matat Sveriges befolkning med den felaktiga uppgiften att ”elöverkänslighet inte finns” och att det inte skulle finnas några undersökningar som visar samband mellan exponering för elektromagnetisk strålning och de symtom som elöverkänsliga lider av, kan det vara hälsosamt att lyssna på intervjun i danska DR med den danska unga forskare som nyligen trädde fram i dansk press.

– Då jag började misstänka elöverkänslighet läste jag en massa vetenskapliga artiklar. Det finns en chockerande mängd dokumentation för att det här påverkar varenda cell i våra kroppar, säger hon till den danska motsvarigheten till Ny Teknik, Ingenjören.

Det är en avskyvärd och omänsklig häxjakt på ofta svårt drabbade människor som ledande medier de senaste månaderna (omedvetet?) ägnat sig åt, frammanade av en skeptikerförening- De senare har tagit som en av sina främsta uppgifter att bedriva hetsjakten, med luddiga motiv för sin intoleranta desinformationskampanj. Den går ut på att elöverkänsliga inte  ska få möjlighet till läkarvård eller ens rätt till att inte bli utsatta för tortyrliknande, i vissa fall livshotande, påverkan i sina egna hem. De går också ut på att använda så hånfulla och aggressiva uttryck att drabbade och beslutsfattare ska skrämmas till tystnad.  De drar sig inte  för att använda de mest kränkande uttryck. En barnläkare från skeptikerföreningen bloggar på Dagens Medicin och har varit en av de mest aktiva har spritt myten i strid med läkaretiken att elöverkänsliga skulle lida av ”irrationell skräck”. Det här ska alltså ställas mot den danska forskarens uttalande om att ”det finns en chockerande mängd dokumentation som visar att det här påverkar varenda cell”. Se som exempel här, så kan du bedöma vem som är mest irrationell: skeptikerna eller den danska forskaren/de elöverkänsliga?

Kränkningarna och den felaktiga informationen från skeptikerna rapas sedan upp av okunniga skribenter inom medierna  som inte faktagranskat eller begripit vad de  beskriver. Min replik till Corren.

Beteendet för tankarna till andra händelser i historien, som samhället i dag skäms över och som man tar tydligt avstånd från. När ska vi någonsin dra lärdom av tidigare misstag, When will they ever learn?