Har vi vant oss vid det oacceptabla?

Under sommarmånaderna som gått har har jag sett blad på träd och växter bli gula och falla av träd och buskar redan vid midsommar – trots att det inte var torka.

Aldrig tidigare har jag sett så många kala döda träd mitt i sommaren som sorgset varnar oss för att något inte står rätt till i miljön.

De svarta rubrikerna om  älgar som dör i Blekinge och på Öland har fortsatt. Samma olycksbådande rubriker om  sjöfåglarna som blir allt färre längs våra kuster. Kusten söder och öster om Skåne rapporteras vara tömd på fisk. I den inre delen av Hanöbukten har också försvunnit. Den fisk som fiskare får upp är sjuk och sårig.

Det sägs att djuren har brist på b-vitamin, men inget om varför djuren har bristen eller om de har andra brister också. Man kanske bara har studerat b-vitaminbrist. Både älgar och sjöfåglar får förlamningssymtom.

Vi har också fått börja vänja oss vid att allt större del av oss inte kan sova, har huvudvärk ofta, kanske dagligen, är energilösa, trötta och nedstämda.  Många unga lider av oro och ångest. Antalet barn som får sömnmedel eller antidepressiva medel har ökat många gånger de senaste åren. Antalet unga som försöker begå självmord ökar.

Cancer ökar mer än någonsin – och inte på grund av att vi blir äldre som det ofta hävdas. Cancer ökar även bland yngre. Malignt melanom ökar lavinartat – inte på grund av att vi solar mer som det hävdas. Vi solar mer försiktigt nu än någonsin de senaste 50 åren. Hundar får allt mer hudcancer också och vad jag vet solar inte hundar mer i dag än för 50 år sedan.

Aldrig har så många dött av Alzheimers eller ALS.

Både vi människor, djuren och växterna mår allt sämre i en allt mer strålningsförorenad miljö.

Vi vet att strålningen är den miljöfaktor som tillåtits explodera de senaste två decennierna – trots att forskare redan för 40 år sedan konstaterat att bevis bortom allt tvivel fanns för dess skadliga effekter. Som om detta inte vore nog ser vi nu allt fler belägg för att man sprider aluminiumpartiklar i luften från flygplan så kallade chemtrails i en omfattning som är så vansinnigt att de flesta inte tror att det kan vara sant. Det här är en mycket farlig kombination vars samverkanseffekter kan förstärka varandra.

Vi vet att strålning och tungmetaller  skadar såväl människor som djur som växter, att strålningen orsakar sömnproblem, stressar oss såväl som djur och växter, orsakar oxidativ stress och skadar DNA, försämrar produktion av substanser viktiga för välbefinnande och god psykisk hälsa.Både strålningen och aluminium kan orsaka neurologiska skador (läs Alzheiemers, ALS mm).

Miljörörelsen är i stort sett tyst om det oacceptabla som pågår rakt framför näsan på oss alla. Det parti som kallar sig miljöparti pratar mest om jobb och annat. Genom tystnad om det oacceptabla ges  grönt ljus för den massiva förstöringen av vår miljö och basen för vårt liv.

A time comes when silence is betrayal. Martin Luther King